Посміхніться! Сьогодні – Міжнародний день посмішки

У світі сьогодні відзначають Міжнародний день посмішки, традицію святкування якого започаткував американський художник Гарві Болл, винахідник “смайлика” – прикольної сонячної гримаски.

Болл запропонував святкувти День посмішки кожної першої п’ятниці жовтня. Цей сонячний день напередодні вихідних автоматично покращує настрій.

Художник, який пішов із життя в 2001 році, задумав це свято як протест проти надмірної комерціалізації свого усміхненого творіння. Гроші за використання “смайлика” надходять у некомерційний фонд Harvey Ball World Smile Foundation і використовуються на благодійні цілі.

Девіз сьогоднішнього, одинадцятого Міджнародного дня посмішки – “Зроби добру справу. Допоможи комусь посміхнутися.”

Хто з вас знає, в якому році створено смайлик?

Посміхніться! Сьогодні – Міжнародний день посмішки: 5 комментариев

  1. taras відгадав 🙂

    або справно знайшов в інтернеті

  2. про це щороку пишуть, анвіть декілька разів на рік:)) і ще є декілкьа дат святкування дня смайла :))) то треба різнити смайли, чи ось цей що був намальований для настрою, и набір символів що використовуєтсья вповідомленнях, чи ті, що на форумах. Тема досить суперечна:)))

  3. мабуть, ті, що в повідомленняхі на формумах, таки пішли від цього смайла

  4. Насправді перший смайлик надрукований був ще за часів стрічкового телеграфу – прототипами смайлів обмінювалися телеграфісти. А вже потім, за кілька десятків років (!) з”явилися різноманітні варіації типу :-$ чи 😀

    :0))

Обсуждение закрыто.