Що можна робити на вашому блозі або трохи про функціонал сервісу

Обмеження існують лише на розмір самої замітки – максимум 16 KB та на розмір файлу, який ви додаєте до файлів блога (максимум 150 KB). Проте файли (наприклад, фото) можна зберігати на численних сервісах фото- та файлохостингу (Picasaweb, Flickr, Drop.io, Filekeeper – це тільки деякі з них). До блога такі файли додаються у розширеному текстовому редакторі через піктограмку «Вставити/змінити зображення», у поле «адреса картинки» потрібно вставити веб-адресу файлу (яку у браузері Mozilla Firefox можна скопіювати, клікнувши лівою клавішею мишки на картинку і вибравши функцію копіювати адресу зображення; у Internet Explorer потрібно клікнути правою кнопкою мишки і натиснути на Властивості зображення, після цього скопіювати URL-адресу картинки). Після завантаження зображення в редактор потрібно вибрати опцію «Вставити».

Зображення можна також оптимізувати за розміром. Для цього потрібно перейти на закладку «Візуалізація» і вказати бажаний розмір файлу в пікселях. Достатньо змінити лише параметр по горизонталі, тоді вертикальний параметр буде змінено пропорційно. При цьому оригінал зображення не буде змінено, а зміниться лише відображення картинки у вашому блозі. Підібравши вдалий розмір зображень по горизонталі, ви зможете встановлювати такий самий розмір для всіх інших фото, які ви додаватимете до блога.

Окрім цього, до блога можна додавати відео з You Tube або ж інших сервісів відео-хостингу. Це робиться за допомогою піктограми «Вставити відео» або ж «Вставити HTML код».

До бокової панелі блога додаються закладки (Редагування > Закладки), які можуть служити лінками до цікавих для вас Інтернет-ресурсів. До того ж, до бокової панелі додаються такі елементи, як лічильник відвідуваності, цікаві кнопочки і гаджети або ж код реклами.

Ваш блог може бути як доступним для всіх, так і прихованим або ж доступним для обмеженого кола користувачів сервісу. Це можна налаштувати в Налаштування > Користувачі. У цьому ж розділі до блога можна додати співавторів і писати замітки від імені кількох користувачів.

І наостанок, напишу про коментарі. Якщо ви хочете отримувати повідомлення про коментарі до вашого блога на електронну пошту, це потрібно налаштувати в Налаштування > Коментарі. Тут ви також можете вибрати, чи до вашого блога можуть додаватися коментарі без логування в сервіс, чи будете ви модерувати коментарі або ж чи коментатори повинні вписувати код із зображення.

Що можна робити на вашому блозі або трохи про функціонал сервісу: 36 комментариев

  1. Не зрозумів поки що, за яким принципом читати інші блоги. Випадково? Як зробити закладку на блог, який мені сподобався?

  2. На інші блоги можна заходити з першої сторінки сервісу – з секції “Нові замітки” або “Top”, а також через закладку “Список блогів” на головній сторінці. Можна шукати блоги за ключовими словами у полі “Пошук” на головній сторінці. До того ж, можна зробити невеличку екскурсію по блогах сервісу за допомогою лінку “Наступний блог”, який розміщений на нижній стрічці поруч з логотипом Blox на кожному блозі.

  3. Щоб додати закладки, потрібно натиснути на розділ “Редагування” в адміністративній частині блога. Потім вибрати підрозділ “Закладки”. Спершу потрібно дати назву папці, у яку ви збираєтеся додавати закладки (наприклад, Улюблені блоги). Коли папка створена, потрібно клікнути на “додати і редагувати закладки” поруч з назвою папки. Тут потрібно вписати назву закладки (наприклад, музичний блог) і подати лінк на неї. В одній папці може бути кілька закладок, може також бути кілька папок. У результаті закладки у в блозі будуть посортовані по секціях.

  4. Дякую дуже. Складнувато. Незручність у порівнянні з тим самим ЖЖ. Там стрічку друзів дивитися досить легко. А я напевне ще задумався б що цікавіше – вести власний блог, чи читати інші, зокрема тематичні. Ще раз дякую.

  5. а я не зрозумів, як внести себя в каталог Личные Дневники?.. иль культура, мля… Ить.

  6. Блог можна вносити в каталог через місяць після його створення. Зробити це можна буде в Налаштування > Каталог.

  7. а-а-а… через месяц… в Личные Дневники токо всё, про что было, действующие лица и события не вымышлены…

    пасибо… rona.

    мм…

  8. Профиль на главной странице > Пароль > повторить пароль > внизу страници Сохранить

  9. Дуже багато незручностей! Просто маса! ЖЖ набагато функціональніший, розумію, що повторюватися не хочеться, але думаю, комфорт насамперед…І навіщо писати защораз свій нік і пароль при коменті?? ЦЕ ж замахує)) І зі сторінки на сторінку зле перестрибувати( І не знаю, чи можна тут список друзів мати???

  10. Так, а рекламу від гугля не можна вставити?

    Скріпт не виконується. чи я щось не так зробив – безпосередьно в пост в кінці – якщо не можна – то це дурість )))

  11. Tywuk, інтерфейс відрізняється від ЖЖ, це так. Це так само, як коли почати користуватися новим телефоном, то також спершу незручно, доки не звикнеш до меню.

    Щодо логування при коментарях: це користувач вирішує, чи потрібно писати логін і пароль при коменті. Я для своїх блогів поставила коментарі без логування. Тому в цьому блозі не обов”язково вписувати логін і пароль. Це можна змінити у налаштуваннях коментарів. Окрім цього, у налаштуваннях блога є можливість увімкнути опцію, при якій не потрібно вводити логіни і паролі при додаванні коментарів. Це можна зробити так: Налаштування > Преференції > Вхід на всі блоги сервісу з головної сторінки (IE).

    Список друзів можна зробити в закладках. Щоб додати закладки, потрібно натиснути на розділ “Редагування” в адміністративній частині блога. Потім вибрати підрозділ “Закладки”. Спершу потрібно дати назву папці, у яку ви збираєтеся додавати закладки (наприклад, Улюблені блоги). Коли папка створена, потрібно клікнути на “додати і редагувати закладки” поруч з назвою папки. Тут потрібно вписати назву закладки (наприклад, музичний блог) і подати лінк на неї. В одній папці може бути кілька закладок, може також бути кілька папок. У результаті закладки у в блозі будуть посортовані по секціях.

    Запитуйте, я завжди буду рада допомогти.

  12. Щодо реклами гугла: вона вставляється в Секції Вигляд > Елементи > поле на код html > вставити код, згенерований google adsense (для цього спершу потрібно створити собі аккаунт в google adsense і отримати в ньому цей код) > натиснути Записати. Потрібно почекати приблизно 10 хвилин, поки реклама почне показуватися. Як це працює, можна подивитися у моєму приватному блозі oselya.blox.com.ua

  13. Я зрозумів, але цікавіше б було реалізувати можливість вставляти код гугля в кінці кожного поста – поясню чому – в мене в блозі може бути кілька тем і в кожному пості різна тематика різні ключові слова – чому скрипт не працює в пості і чи можливо це реалізувати?

    А на рахунок вирівнювання кнопки я не зрозумів – можна пояснити більш детальніше. Дякую )

  14. Гугл сканує весь зміст сайту чи блога, тобто усі замітки і ключові слова. І реклама буде підходити до змісту всіх (або вибраних гуглом) заміток. Можна поставити кілька блоків реклами (гугл пропонує, здається, три). А скрипт може працювати лише у полі на код html.

    Відповідь на друге питання – на форумі forum.blox.net.ua/viewtopic.php?t=9
    Система в блоксі не хоче показувати коди, які я наводжу як приклад, оскільки думає, що я їй даю команди і поспішає їх виконати 🙂

  15. блин, Рона… один и тодже УРЛ к нескольким заметкам… – а я хотел три-четыре САМЫЕ важные свои заметки вынести в Закладки, чтоб было, типо страничко… И они совпали и открывает не то…

    Що Робити???

  16. спасибо я понял свою помилку – дожимать надо, Федя, дожимать…

  17. Рона, поки я майдоховся с сцилками, мну посетила новая ИДЕЯ… Теперь будет по-другому!..

  18. Rona, я тут ужо больше месцяць ниж, а в каталокк какг попаздь??

    !!

    ?

  19. В админке блога необходимо зайти в Настройки > Каталог > выбрать категорию для добавления блога > нажать Записать. Удачи!

  20. Но там пустое поле!?

    И никаких вариантов выбора категорий…

    Никаких кнопок “Записать”!?

    ((((

  21. Мы поправим эту ошибку. Я напишу, когда все будет готово.

  22. Чем отличается архивный файл-заметка от опубликованного? Подпись “архивный” появляется у файлов старше месяца – так чем они отличаются от свежих, в чём их ограничение??

  23. Архивные заметки не появляются в RSS-подборках. RSS вытягивает только “свежие” заметки. А в остальном разницы нет.

  24. А что такое RSS-подборки? Для чего они, в чём их функция, назначение?

  25. RSS-подборки – это выбранная пользователем информация из нескольких источников и представленная в одном интерфейсе. Например, заметки из нескольких блогов можно читать в интерфейсе одной программы (одна из них – reader.google.com). Пользователь сам выбирает, какие источники он желает читать, а в RSS-подборках представлены все обновления из выбранных источников. Подробно о RSS-подборках можно почитать ru.wikipedia.org/wiki/RSS.

Обсуждение закрыто.