Налаштування коментарів за замовчуванням

На Blox.com.ua змінено налаштування коментарів за замовчуванням. До усіх блогів, які зареєстровані до сьогодні, а також до тих, які будуть з’являтися в майбутньому, коментарі можуть додаватися без логування за замовчуванням.

Коментатор при додаванні коментаря буде бачити таке повідомлення:

“Якщо ви не залогуєтесь, з коментарем буде показана ваша IP-адреса.
В полі “Логін” можна підписати свій коментар.”

При додаванні коментаря ви можете вписувати URL, тобто веб-адресу свого блога (але це робити не обов’язково). Проте якщо ви введете URL, при кліканні на ваш логін відбудеться перехід з коментаря на те посилання, яке буде вказане в полі URL.

Ми змінили ці налаштування, щоб ваші замітки були доступні для коментування не лише для користувачів Blox.com.ua, а для всіх. Окрім цього, автор замітки буде отримувати повідомлення електронною поштою про додавання нових коментарів.

Кожен користувач у своєму блозі може змінити ці налаштування. Для цього потрібно зайти в розділ Налаштування, вибрати підрозділ Коментарі / TrackBack. Ви можете самі вирішувати:

  1. чи ви дозволяєте додавати коментарі до блога
  2. чи ви дозволяєте коментарі без логування в сервіс
  3. чи коментарі будуть публікуватися без модерації
  4. чи потрібно вписувати код із зображення при додаванні коментаря
  5. чи отримувати повідомлення електронною поштою про додавання нових коментарів, і як часто

Можна також блокувати коментарі за списком заборонених слів, логіном користувача чи IP-адресою.

Якщо до блога додано коментарі небажаного змісту, їх можна видалити в розділі Редагування > Список коментарів.

Що можна робити на вашому блозі або трохи про функціонал сервісу

Обмеження існують лише на розмір самої замітки – максимум 16 KB та на розмір файлу, який ви додаєте до файлів блога (максимум 150 KB). Проте файли (наприклад, фото) можна зберігати на численних сервісах фото- та файлохостингу (Picasaweb, Flickr, Drop.io, Filekeeper – це тільки деякі з них). До блога такі файли додаються у розширеному текстовому редакторі через піктограмку «Вставити/змінити зображення», у поле «адреса картинки» потрібно вставити веб-адресу файлу (яку у браузері Mozilla Firefox можна скопіювати, клікнувши лівою клавішею мишки на картинку і вибравши функцію копіювати адресу зображення; у Internet Explorer потрібно клікнути правою кнопкою мишки і натиснути на Властивості зображення, після цього скопіювати URL-адресу картинки). Після завантаження зображення в редактор потрібно вибрати опцію «Вставити».

Зображення можна також оптимізувати за розміром. Для цього потрібно перейти на закладку «Візуалізація» і вказати бажаний розмір файлу в пікселях. Достатньо змінити лише параметр по горизонталі, тоді вертикальний параметр буде змінено пропорційно. При цьому оригінал зображення не буде змінено, а зміниться лише відображення картинки у вашому блозі. Підібравши вдалий розмір зображень по горизонталі, ви зможете встановлювати такий самий розмір для всіх інших фото, які ви додаватимете до блога.

Окрім цього, до блога можна додавати відео з You Tube або ж інших сервісів відео-хостингу. Це робиться за допомогою піктограми «Вставити відео» або ж «Вставити HTML код».

До бокової панелі блога додаються закладки (Редагування > Закладки), які можуть служити лінками до цікавих для вас Інтернет-ресурсів. До того ж, до бокової панелі додаються такі елементи, як лічильник відвідуваності, цікаві кнопочки і гаджети або ж код реклами.

Ваш блог може бути як доступним для всіх, так і прихованим або ж доступним для обмеженого кола користувачів сервісу. Це можна налаштувати в Налаштування > Користувачі. У цьому ж розділі до блога можна додати співавторів і писати замітки від імені кількох користувачів.

І наостанок, напишу про коментарі. Якщо ви хочете отримувати повідомлення про коментарі до вашого блога на електронну пошту, це потрібно налаштувати в Налаштування > Коментарі. Тут ви також можете вибрати, чи до вашого блога можуть додаватися коментарі без логування в сервіс, чи будете ви модерувати коментарі або ж чи коментатори повинні вписувати код із зображення.

Вітаємо перших користувачів сервісу!

Ми з великою радістю відкриваємо для вас нову і повну можливостей платформу для ведення блогів.

Якщо ви маєте побажання щодо покращення роботи сервісу або ж хочете дізнатися, як вставити відео, додати закладки до блога, то пишіть на Форумі сервісу Blox.com.ua.

На форумі не потрібно спеціально реєструватися – логіни і паролі сервісу Blox інтегровані з форумом.

Блогуйте з задоволенням,

Команда сервісу Blox.com.ua